Ny tenåring i hus❤!

Idag har store deler av dagen gått til å gjøre vår herlige kunstner-datter sin 13-års dag så PERFEKT som mulig.

Jeg har alltid planlagt i ukesvis, bakt og laget mat... Alt fra den typiske pølse i brød til store "barne- og ungdoms-vennlige tapasbord". Har lagt masse tanke og omsorg i det å gjøre hver og en av mine døtres bursdagsselskap helt spesielle. Da eldstejenta var liten, bakte jeg uendelige mengder og lærte med tiden at det var sløsing av både energi og penger. De spiste det jo ALDRI opp-mildt sagt:D!

Men Silje Andrèa husker innsatsen jeg la i det med glede og har flere ganger fortalt hvor stolt hun var over de enorme kakebordene.

Etter hvert ble det mindre kaker og mer fokus på maten.

Jeg er lidenskapelig opptatt av matlaging... Eller VAR er vel strengt tatt rett beskrivelse. For etter at jeg mer eller mindre mistet både matlysten og energien og dagene ble preget av smerter, tretthet og ubehag, ble interessen deretter.

Jeg savner den lidenskapen noe voldsomt og håper den kommer tilbake... Men jeg har mine tvil.

Jeg ønsker selvsagt allikevel å gjøre dagene til jentene mine heeelt spesielle.

Idag har jeg løst kakegreia med et besøk på det koseligste bakeriet/kaféen jeg vet om. Jeg bare MÅ reklamere(helt frivillig) for dette stedet som heter "spisekroken".

De har fantastisk mat og kaker og en fantastisk atmosfære og jeg anbefaler alle å ta turen innom om de er forbi Evje. Legger ved et bilde av utsiden-Utstillingen i Vinduene nå før jul ga meg nemlig en vidunderlig og litt nostalgisk 'gammeldags' følelse. Litt sånn 'skomakergata-følelse, liksom! Herlig! Og jentene som driver stedet og jobber der, er også med på å gjøre det hele komplett:)!

Der kjøpte jeg diverse kaker, boller, vakre marengstopper og kringler.

Vel hjemme lagde Johnny og jeg i fellesskap en glutenfri vaniljekake. Planen var å dekke den med 'supernatural-topping', hennes store seriehelter, men siden arket til å legge på kaka rett og slett ikke virket, ble det mindre vakkert enn planlagt. Mildt sagt.

Men med MASSE taco(Takk Johnny<3), kaker, chips og smågodt, en heliumrest og masse kul pynt, var festen, etter lyden å dømme(vi har kjellerstue/soverom)her nede, en STOR suksess:D!! Det gledet et mammahjerte STORT<3!

Ellers har dagen vært litt preget av noen meldinger mottatt. Meldinger som har gjort at jeg føler at jeg burde 'hørt' på følelsen av at å takke ja til økonomisk hjelp, ikke nødvendigvis ville føles rett på alle måter.

Jeg har når sant skal sies mottatt 99% positivitet og støtte i denne prosessen og når mine beste venner uten min viten, startet innsamling og jeg fikk vite det, 'after the fact', var følelsene SVÆRT delte.

Jeg turte bokstavelig talt ikke å forlate huset på 2-3 dager av frykt for å bli 'dømt av bygdedyret'.

Men mottagelsen var så totalt motsatt og jeg døpte om bygdedyr til bygdegodhet<3!

FOR en støtte, omsorg og kjærlighet jeg møtte av mange i den lille bydga mi<3!

Men så kom da et par meldinger som viser at det "snakkes og spekuleres" rundt forbi(ikke i bygda) og følelsen av ydmykelse var et faktum.

Jeg hadde ikke tenkt over at enkelte forventet at vi skulle telle opp og publisere summer osv.

Jeg har ikke 'gått på denne veien før' og ante ikke hva 'rett etikette' var.

Jeg trodde naivt, etter den nydelige mottagelsen av menneskene i bygda mi, at det var nok å vise Takknemlighet.

Vi har brukt de ca 18000kr vi har mottatt til store regninger, kosthold og mat på våre hotellopphold som vi til nå har fått hjelp til å dekke av søster, foreldre og svigerinne, samt noen julegaver, så vi kan 'slappe litt mer av' i desember.

Da desember-lønna kom inn overførte jeg tilbake alt jeg hadde ansett som 'sløs' (dvs. Blandt annet kafé-Kos med jentene under et av kjemoterapi-oppholdene) til kontoen.

Jeg har også, etter at jeg så en Finn-annonse, der en alenemor til 3 døtre ba om hjelp til klær og julegaver til jentene sine, sendt en del tøy vi hadde liggende, nærmest nytt eller med lappen på(dere vet jo *jenter* og jeg har 4-det blir litt klær og når i tillegg to av dem jobber selv, blir det også noen bomkjøp:D).

Jeg kjøpte i tillegg en liten gave til hennes eldste datter.

Det føltes godt å 'gi noe tilbake' til noen etter å ha møtt så mye godhet selv<3!

Men så ble jeg altså oppmerksom på at vi burde holde folk oppdtert på summer osv fordi det var 'gøy' for folk å vite.

Helt ærlig; jeg har ABSOLUTT ingen problemer med å dele det om mennesker trenger å vite, den er helt grei, men følelsen meldingen ga meg-om at dette hadde blitt snakket om og at vi på en måte ikke hadde 'gjort som forventet' etter å ha mottatt hjelp, det var rett og slett VONDT:'(...

Og for oss er ingenting av dette 'gøy'! Uansett sum, det kan ALDRI bli 'Gøy'!

Da jeg prøvde å gjøre som 'befalt', falt heller ikke dét i 'god jord' fordi jeg nevnte navn.

Jeg vil presisere at jeg beklager på det sterkeste for at så mange mente at jeg hadde 'hengt ut' personen (ifølge personen selv), men igjen;

Jeg aner ikke hva 'rett etikette' er her og det slo meg ikke at det var feil.

Jeg ville etterkomme ønsket, men visste rett og slett ikke hvordan jeg skulle formulere et 'Så mye har vi fått-innlegg' på "For Mizza vår"-siden UTEN å si hvorfor og gjorde det uten å tenke eller vite at personen som ba om det, ønsket anonymitet.

Beklager til den og dem som følte seg støtt.

Jeg følte forøvrig det var rett å skrive dette her fordi "alle som lurte på dette" forble navnløse og jeg vil gjerne at beklagelsen når dem også-hvem enn det måtte være:)<3.

Etter å ha forhørt meg litt om andres meninger om saken og bearbeidet ydmykelsen, er nå selvfølelsen på vei opp igjen og jeg er like fullt SÅ takknemlig for at så mange av dere har bidratt til at den siste tida har blitt MYE lettere å håndtere samt at vi får feire jul uten 'klump i magen' pga ubetalte regninger osv. TAKK<3!

Det har vært en lang dag. Nå sist har Vi sett film med lillefrøkenfryd i 2-3 timer mens festen har pågått og endelig sover hun;)!

Nå skal jeg krype tett inntil min elskede Johnny, føle på den gode kjærligheten, prøve å glemme frykt og usikkerhet og se litt på en film eller en serie-episode.

Gleder meg<3!

Håper dere der ute har hatt en deilig førjuls-dag og at varmen vinner over kulden❤!

Klem fra meg❤

22 kommentarer

Johnny din

11.12.2015 kl.23:57

Du er utrolig hjerte mitt❤️

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.00:23

Johnny din: <3

Berit

12.12.2015 kl.01:21

Kjære Miriam og familien!!! Gi blaffen i det "sure" og kos deg med det "søte"!! Du har heldigvis masse av det søte rundt deg! Det er det som teller! Høres ut som om dere har hatt en helt fortreffelig dag! Er sååååå enig når det gjelder Spisekroken, kjempehyggelig betjening og masse godt å kjøpe, et veldig hyggelig sted! Når det gjelder "innbetaling" kan jeg ikke tenke meg at det er mange som har behov for å vite hvor mye (eller lite) som er samlet inn. Enhver gir utifra eget ønske og kapasitet, er sikker på at alle bidrag teller like mye for dere og det er dere vel unt! Kos dere i førjulstida hele familien! <3

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.01:59

Berit: klem<3

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.08:45

Anonym: Nå skal jeg holde meg. Innser at dette ikke kommer til å bli tatt fint UANSETT hvor hardt jeg prøver og etter tingene som ble skrevet til meg i natt, er det mye jeg Kunne ha sagt, men jeg står over.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.08:49

Anonym: PS! Hvorfor anonym, forresten? Det var Jo, OM vedkommende hadde snakket sant, litt av 'problemet' mitt.

Stine

12.12.2015 kl.10:20

Vet du, Miriam, at det er kun "en promille" av oss som lurer på hvor mye penger som kommer inn! Jeg vet at jeg, og alle JEG kjenner, DRITER i noen sum. Jeg håper det kommer inn en million!! Og om du har lyst til å bruke den millionen på kafé sammen med jentene dine, unner jeg deg, og ikke minst jentene dine det!!!! Du skal da vel for pokker ikke måtte legge frem no regnskap!!

Bruk pengene akkurat der du har behov, drit i alt annet. Vi ønsker deg bare frisk!!

God bedring, og ikke bruk krefter på detta, du har langt viktigere ting å bruke krefter på!

Ønsker deg og alle dine en fredelig jul!

Stine

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.11:26

Stine: TakkTakk og Takk igjen<3! Og alle gode ønsker om en nydelig tid til dere fine og flotte mennesker også<3!

12.12.2015 kl.12:27

Stine: Ingen som sier hun må legge frem noe regnskap så du må jo lese det riktig.Det jeg mener er at spørsmålet kom på privaten på den ene siden,og da kunne det blitt svart privat tilbake.med at dette var.noe en ikke ville ut med. ALLE ønsker alt godt for Miriam selvfølgelig gjør vi det:) Men om du leser rundt på mange slike sider så er det ikke et unormalt spørsmål fra mennesker som er med å hjelper til på det en kan hjelpe til med.HELLER INGEN som sier at en bryr seg om hva pengene blir brukt på...

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.14:16

Anonym: Det er ikke jeg som har tatt av??! Jeg har forsøkt gang på gang å forklare greit uten å komme igjennom. MEN jeg fikk mld i natt som ikke var greie. Det er til alles beste at ikke de blir snakket mer om.
Du kan spør din bror om sannheten her. Han har vært til stede Hele tiden.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.14:18

Anonym: Ingen HAR reagert på det. Det var måten det ble sagt på.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.14:18

Anonym: Ingen HAR reagert på det. Det var måten det ble sagt på.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.14:30

WageHopeByMiriamma: OG jeg var helt uforberedt på at det ble oppfattet frekt. Har også spurt andre som HAR gitt om det og de oppfattet det heller ikke sånn. At JEG følte på dette, var fordi jeg i utgangspunktet var redd for å ta imot noe. ALT er GREIT OG FINT OG HØFLIG forklart. Og jeg beklager jo.... Jeg forstår ikke dette-er tydeligvis ikke på bølgelengde for jeg føler ikke jeg har 'vært slem' i det hele tatt. Jeg har lagret alle mld. De forteller hele historien.

Anne Hilde

12.12.2015 kl.15:29

La nå Miriam være i fred! Ho kan hverken bruke tid eller krefter på ting som ikke er vesentlig! Hun prøver alt hun kan å si at hun har gjort en liten feil. Lar de groveste meldingene bli uten å kommentere, vær like stor som henne å la dette ligge nå!!!

12.12.2015 kl.18:37

Anne Hilde: La miriam være i fred??hallo ingen som holder på med henne,dette er en offentlig side som folk må få lov til å svare på ting uten at en får det til å bli hysteri om at en angriper henne fordi noen sitter med annen oppfatning av hvordan ting blir lagt frem.. En må skille på ting her takk. mener også at dette burde ikke bli brukt energi på for hennes del men når det blir snakket offentlig om ting må man også vite at det er forskjellige meninger om ting og må da få lov å svare uten at det skal bli sånn som dette,at vi må la ho være... ingen holder på m henne på en stygg måte..Kun forskjellige meninger.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.20:37

Anne Hilde: <3 <3 <.3

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.20:44

Anonym: har beklaget offentlig.

WageHopeByMiriamma

12.12.2015 kl.20:46

Anonym: men kan ikke beklage det jeg mener ikke er feil. Hadde noen av mld blitt vist, hadde det kanskje vist seg at jeg fortjener er beklagelse.

Anne Hilde

13.12.2015 kl.02:42

Nå er jeg forbanna!!! Hvorfor skal man ikke bare legge dette dødt? Alle som skriver mot her er anonyme??? Enten er man med Miriam eller så lar man være!!! Min gode venninde er alvorlig kreftsykt!!

Har du støttet saken, så støtter du vel skjønneste miriam??? Hun fortjener kun positivitet!! Støtter du ikke saken og miriam: hold kjeft!!! Nå er det nok!!!! Hennes mann skriver at hun blir syk av dette! Hold kjeft! Har du andre meninger enn å støtte henne 110%? Hold kjeft!!!

Offentlig eller ikke!!! Er du alvorlig syk trenger du kun positivitet!!! Det er det som er forskjellen på liv eller død!!! Kan du ikke støtte henne med det, sier det igjen: hold kjeft!!!

Må du ha en mening som tåler mot miriam, hold kjeft!!!

WageHopeByMiriamma

13.12.2015 kl.04:56

Anne Hilde: Oisann, Anne Hilde<3! Jeg visste ikke at du var Wonderwoman med Ditt milde, kjærlige vesen<3!
Takk, men vi børster av oss dette nå. Er jo som nevnt bare noe Tull(fordi jeg ikke vil si stygge ord;)!

Laila

13.12.2015 kl.09:58

Jeg kjenner ikke deg, men jeg kjenner Anne Eva(gikk på hornnes vgs med henne) og er du lik ho, så må du være ei super dame!

Noe jeg egentlig har sett på denne bloggen at du er :-) Jeg har aldri fulgt en blogg i mitt liv, men det gjør jeg nå.

Det berømte bygdedyret kommer en ikke unna (kommer fra valle, så kjenner GODT til det!!) men heldigvis så er det få som spyr ut galle som du har fått nå.

Jeg vet alt om å slite økonomisk. Både jeg og mannen i huset har mistet jobben, så at du prioriterer å betale regninger skjønner jeg godt! Er et hel*** å ha det hengende over seg! Samtidig så syns jeg det er SÅ viktig at du prioriterer å bruke pengene på kos med dine. Mental helse er utrolig viktig oppi kampen du er i. Da er det viktig å unne seg kos.

Lykke til i kampen og hverdagen.

WageHopeByMiriamma

13.12.2015 kl.17:26

Laila: Tusen Tusen Takk<3!

Skriv en ny kommentar

WageHopeByMiriamma

WageHopeByMiriamma

40, Evje og Hornnes

Jeg en 39 år gammel, lykkelig gift mor til 4 døtre (5-21). Fikk i august 2016 mitt livs sjokk og kjemper nå kampen mot bukspyttkjertelkreft. Har operert bort svulsten (whipple-operasjon) og er nå ferdig med adjuvant kjemoterapi. Sjansene er små. Men jeg er meg-ikke statistikk og jeg gir ikke opp før jeg må. Håper dere vil være med meg på reisen.

Kategorier

Arkiv

hits